Open werfdag Lichtaart trekt recordaantal bezoekers!

zondag 26 mei 2024

openwervendag 2024 open werfdag lichtaart antwerpen embuild intopia houtskeletbouw

Op zondag 26 mei was het zover: onze open werfdag in Lichtaart ging van start om 10 uur 's morgens. Al vanaf het begin stonden de geïnteresseerden in de rij om een kijkje te nemen in de zelfbouw houtskeletbouwwoning. Het was de eerste keer dat Intopia als bouwbedrijf uit Limburg in samenwerking met Embuild een open werfdag hield in Antwerpen. Het aantal bezoekers bereikte een record met maar liefst 180 kijkers.

openwervendag 2024 open werfdag lichtaart antwerpen embuild intopia houtskeletbouw luyts sanitair verwarming wako

Een kijkje in de werf

De bezoekers kregen de kans om binnen te kijken in de werf in opbouw. In elke hoek van het gebouw stonden standjes met informatie over verschillende bouwfases. Zo kon je meer te weten komen over: houtskelet, akoestische isolatie, gipsvezelplaten, lucht- en winddichting, buitenschrijnwerk, dakwerken, gevelbekleding en cellulose isolatie inblazen. Ook het gereedschap dat we ter beschikking stellen voor onze zelfbouwers kon ter plaatse bekeken worden.

openwervendag 2024 open werfdag lichtaart antwerpen embuild intopia houtskeletbouw vr bril virtual reality

Innovatieve technologieën

In de houtskelethoek stond een tablet waarop bezoekers ons 3D-model mochten uittesten. Zo konden ze het huis van de open werfdag helemaal ontleden en de opbouw beter leren kennen. Het hoogtepunt van de dag was wel degelijk de Virtual Reality bril. Bouwheer Jan Nuyts heeft hiervoor de inrichting van zijn huis helemaal uitgetekend. Hiermee konden bezoekers zien hoe het huis er uiteindelijk uit zal zien. Een unieke ervaring die veel enthousiasme losmaakte!

openwervendag 2024 open werfdag lichtaart antwerpen embuild intopia houtskeletbouw cellulose isolatie inblazen da servicio demo workshop

Maak kennis met de specialisten

Tijdens de open werfdag was er ook de mogelijkheid om een praatje te maken met sanitair en verwarmingstechnieker Tim Luyts. Hij stond klaar om al je vragen te beantwoorden en zijn expertise te delen. Bij de stand over cellulose isolatie inblazen werd zelfs een demo gegeven. Bezoekers konden live meekijken hoe Marcel Daniëls van Da Servicio cellulose onder druk inblies. Bij de afgewerkte zorgwoning in de achtertuin, kon je de bouwheer en bouwvrouw ontmoeten. Zij deelden graag hun ervaringen en gaven tips aan toekomstige zelfbouwers. Het was een mooie gelegenheid om te leren van hun succesverhaal.

openwervendag 2024 open werfdag lichtaart antwerpen embuild intopia houtskeletbouw rondleiding workshop kijkdagen kijkdag evenement

Bedankt aan iedereen die erbij was

Zoals bij elke kijkdag kon er gezellig nagepraat worden met een hapje en een drankje. De bezoekers kregen ook nog een leuke goodiebag mee naar huis als aandenken aan deze geslaagde dag. Onze open werfdag in Lichtaart was een groot succes. We zijn trots op de positieve reacties en kijken ernaar uit om in de toekomst nog meer van deze evenementen te organiseren. Bedankt aan iedereen die erbij was en deze dag onvergetelijk heeft gemaakt!

Heb je open werfdag Lichtaart gemist?
Geen nood! We organiseren op regelmatige basis kijkdagen op onze werven.
Houd onze website in de gaten of schijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergelijkbare kijkdagen

houtskeletbouw open werfdag koersel zelfbouwers houtbouw skeletbouw evenement info houtskelet energiezuinige woning

Open werfdag Koersel

Ondanks de coronacijfers kon de open werfdag in Koersel toch doorgaan. Verschillende bubbels van geïnteresseerden kregen een rondleiding.

Lees verder »
Scroll naar boven
Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte over onze projecten en openwerfdagen.

Wat zit er inbegrepen bij Lucht- en winddichting?

Zelfbouw

Zelfbouw met hulp

Geplaatst

Wat zit er inbegrepen bij Houtskelet?

Zelfbouw

Zelfbouw met hulp

Geplaatst