HOUTSKELETBOUW OPBOUW

ONZE OPBOUW

Houtskeletbouw is een populaire bouwmethode die steeds meer aandacht krijgt vanwege de duurzaamheid en energiezuinigheid. Met deze constructiemethode worden huizen gebouwd met een houten skelet als basis, wat zorgt voor een snelle bouwtijd, flexibiliteit in ontwerp en een gezond leefklimaat.

WANDEN

Bekijk de verschillende soorten houtskeletbouw wanden en hun unieke samenstelling.

VLOEREN

Ontdek onze vloeropbouwen voor houtskeletbouw en leer hoe ze zijn opgebouwd.

DAKEN

Zie hier onze mogelijke dakconstructies voor houtskeletbouw en begrijp hun samenstelling.

BINNENAFWERKING

Benieuwd naar de mogelijkheden voor de binnenafwerking? Op onze pagina vind je alles over.

GEVELAFWERKING

Bekijk de verschillende opties voor gevelafwerking. Klik hier voor informatie over de opbouw.

DE 5 BASISPRINCIPES BIJ HOUTSKELETBOUW

  1. Houtskelet boven het maaiveld
    Hout mag nooit onder het afgewerkte maaiveld worden geplaatst. Om hieraan te voldoen verankeren wij onze wand via een extreem stabiele en geïmpregneerde Kerto-Q balk op een kimblok. Deze kimblok is een cellenbetonblok met extra drukvastheid en voorkomt een potentiële koudebrug. De hoogte en breedte van de kimblok wordt gekozen in functie het afgewerkte vloerniveau en de wanddikte.
  2. Dampopen naar buiten
    Om geen vochtproblemen te krijgen in de constructie zijn er 2 aspecten enorm belangrijk:
    • vocht van in de woning mag niet in de buitenwand terechtkomen;
    • vocht dat alsnog in de buitenwand terechtkomt, dient efficiënt naar buiten te kunnen.
    Door aan de binnenzijde een luchtdichte osb-plaat te gebruiken en aan de buitenzijde een houtvezelisolatieplaat zorgen we ervoor dat de damp van nature naar buiten zal geleid worden. Een dampopen isolatiemateriaal zal dit transport niet belemmeren.
  3. Lucht- en winddicht
    Lucht- en winddichting zijn essentiëel om energieverliezen te beperken en vochtproblemen te vermijden. Door nauwgezet alle naden en kieren te dichten, verkrijg je een comfortabelere en energiezuinigere woning. Dit komt niet alleen de EPB-berekening en je portemonnee ten goede, maar ook het comfort in deze woning.
  4. Afzonderlijke leidingenspouw
    Indien leidingen mee in de buitenwand zouden komen, zou de kans op luchtlekken vergroten. Dit kan tot gevolg hebben dat er vochtproblemen kunnen ontstaan. Omdat dit zo belangrijk is en we hier absoluut geen risico in willen nemen, werken wij altijd met een aparte leidingenspouw daar waar leidingen nodig zijn.
  5. Koudebrugvrije knooppunten
    Koudebruggen vermijden is nog altijd de beste manier om energieverliezen te beperken. Daarom werken wij steeds volgens de balloon-methode. Bij deze methode worden de verdiepingen en platte daken opgehangen aan de buitenwand, waardoor de isolatieschil en de damprem nergens onderbroken worden.

BEGELEIDING NODIG VOOR JE PROJECT?

Heb je hulp nodig bij je project? Laat je begeleiden door onze experts. Wij staan voor je klaar met persoonlijk advies en ondersteuning op maat. Samen zorgen we ervoor dat jouw project een succes wordt.

Scroll naar boven

Wat zit er inbegrepen bij Lucht- en winddichting?

Zelfbouw

Zelfbouw met hulp

Geplaatst

Wat zit er inbegrepen bij Houtskelet?

Zelfbouw

Zelfbouw met hulp

Geplaatst

Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte over onze projecten en openwerfdagen.