HOUTSKELET BOUWEN INFOAVOND

Houtskelet bouwen: Terugblik op Intopia’s leerzame infoavond

maandag 6 november 2023

Stel je voor: een avond vol inzichten en inspiratie, waar een duurzame houtskelet bouwen en het actief meewerken aan je eigen droomhuis centraal staan. Dat is precies wat Intopia beloofde tijdens hun recente infoavond. Het evenement was meer dan slechts een informatieve bijeenkomst. Het was een kans om de wereld van duurzaam bouwen te verkennen en een hands-on benadering te omarmen.

houtskeletbouwer zelfbouwers skeletbouw info avond renoveren nieuwbouw bouwen zelfbouw renovatie houtbouw zelf huis intopia houtskeletbouw houtskelet

Houtskelet bouwen is de toekomst

Kim Plessers van Intopia gaf een presentatie over het bedrijf, waarbij hij het bedrijf zelf en de werkwijze introduceerde. Na de presentatie was er gelegenheid voor de ongeveer 20 aanwezige bezoekers om vragen te stellen. Tim Luyten, de zaakvoerder, technisch tekenaar Ken Deprez en Sabrina Geerkens, administratief bediende, stonden samen klaar om vragen te beantwoorden en hun expertise te delen.

Archi F architectenbureau Thibault Vanlokeren infoavond intopia houtskeletbouw skeletbouw zelfbouw duurzaam bouwen renoveren

Inspirerende gastspreker

Thibault Vanlokeren van Archi-F, die namens architect Evie Favoreel sprak, deelde inzichten over doelmatige ventilatie, met een voorkeur voor ventilatiesysteem D. Archi-F benadrukt het belang van budgetcontroles en legt uit dat kleinschalig bouwen niet hetzelfde is als compact bouwen. Ze zetten de wensen van de klant voorop. Uiteraard rekeninghoudend met de bouwvoorschriften en normen klaar voor de toekomst.

zelfbouwpakket formule modules werkwijze zelfbouwpakketten zelfbouwformules

Zelfbouwer aan het woord

Intopia stelde hun nieuwste zelfbouwformules voor en gaf het woord aan een zelfbouwer. Deze ervaren zelfbouwer deelde zijn persoonlijke ervaringen en waardevolle tips voor het maken van de juiste keuzes bij het selecteren van bouwpartners. Hij koos voor Intopia omdat ze voldoende materialen leveren en professioneel gereedschap ter beschikking stellen. Hierdoor kun je direct aan de slag en ononderbroken doorwerken tot je project is voltooid, zonder tijd te verspillen met het zelf zoeken naar benodigdheden in een doe-het-zelfwinkel. Hij benadrukte ook het belang van één goede begeleider om ervoor te zorgen dat elke stap naadloos aansluit op de vorige stap.

Kortom, al weer een infoavond van Intopia over duurzame houtskeletbouw en begeleide zelfbouwpakketten die een groot succes was. Het bood een gelegenheid om te leren, inspiratie op te doen en te ontdekken hoe duurzaam bouwen en zelfbouw hand in hand kunnen gaan. Intopia maakt zelf bouwen aan je eigen droomhuis toegankelijk voor iedereen.

Heb je Infoavond November gemist?

Geen nood! We organiseren op regelmatige basis infoavonden in onze toonzaal.
Houd onze website in de gaten of schijf je in voor onze nieuwsbrief!

Kijk binnen in een zelfbouw houtskeletbouwwoning tijdens een van onze Open werfdagen!

Scroll naar boven
Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte over onze projecten en openwerfdagen.