OVER ONS

Intopia is een ervaren bouwbedrijf gespecialiseerd in duurzame en energiezuinige houtskeletbouwprojecten. Met een gepassioneerd team van professionals, innovatieve ontwerpmethoden, hoogwaardige materialen en de focus op klanttevredenheid bieden wij op maat gemaakte houtskeletwoningen die voldoen aan de hoogste normen op het gebied van kwaliteit, comfort en milieubewustzijn.

ONS AANBOD

Intopia is gespecialiseerd in duurzame houtskeletbouwwoningen. Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen zijn we aangesloten bij verschillende kennisplatformen en zijn we continu op zoek naar manieren om jullie project op de beste manier te verwezelijken. Dat is onze aanpak!

Omdat wij er van overtuigd zijn dat ieder vakgebied een specifieke expertise vereist, focussen wij ons als aannemer bewust op de bovenbouw wind- en waterdicht. Uiteraard kunnen wij jou ook verderhelpen met andere fases in jouw project door je door te verwijzen naar één van onze partneraannemers.

onze aanpak als energiebewuste aannemer
onze aanpak met pixii

ONZE WERKWIJZE

Als aannemer in lage-energiewoningen en passiefbouw zijn wij er ons van bewust dat het bouwen of verbouwen een hele onderneming is. Om het jou zo comfortabel mogelijk te maken gaan wij samen met jou op zoek naar de meest geschikte werkwijze.

Een persoonlijk ontwerp, klaar voor de toekomst

Samen met jou en de architect gaan we op zoek naar een geschikt ontwerp voor jouw huidige en toekomstige wensen. Bouwstijl en vormgeving zijn heel persoonlijk en hierin laten we je dan ook volledig vrij. Wel trachten we je mee op weg te helpen door na te denken over een goede oriëntatie, bouwvorm, indeling, stabiliteit en materiaalkeuze. Dit om klaar te zijn voor de toekomst. Indien je nog geen architect hebt, kunnen we je altijd in contact brengen met enkele van de architecten waarmee we reeds mooie projecten verwezenlijkt hebben.

 
 

Een offerte op maat

Zodra je plan vorm heeft gekregen maken wij voor jou een offerte op maat. Hierbij overlopen we samen de offerte en tonen we de verschillende mogelijkheden die wij bieden wat betreft de uitvoering. Jij bepaalt zelf wat je door ons wilt laten uitvoeren en wat je zelf wenst te doen. Op deze manier verkrijg je een offerte op maat die je heel wat geld kan besparen.

 
 

Verzamelen van informatie

Alvorens de technisch tekenaar met jouw project aan de slag kan gaan, gaan we eerst samen alle informatie proberen bij elkaar te krijgen om goed voorbereid aan het tekenwerk te kunnen starten. In deze fase is het belangrijk om gevelafwerking, ramen, zonnewering, ventilatie en tal van andere aspecten te bepalen. Elk van deze onderdelen hebben namelijk een impact op de te ontwerpen woning.

 
 

Uitvoeringsplannen en productie

Zodra alle informatie gekend is, start de technisch tekenaar met de uitwerking van jullie project. Zodra de eerste versie klaar is, zitten we nogmaals samen om alles te overlopen. Daarnaast wordt de 3D tekening aan de architect en stabiliteitsingenieur doorgestuurd zodat ook zij hun controle kunnen uitvoeren. Zodra iedereen zijn akkoord heeft gegegeven, gaan deze tekeningen in productie waar alles op maat zal worden voorbereid.

 
 

Nauwgezette opvolging en begeleiding

We trachten vanaf de start van de bouw zeer duidelijk te communiceren en kort op de bal te spelen. Regelmatige werfvergaderingen met de architect moeten ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van de vorderingen en de verdere planning. Indien je gekozen hebt om een aantal taken zelf uit te voeren, volgen we deze nauwgezet op en zorgen we ervoor dat je niet met vragen blijft zitten.

 
 

Zorgeloos wonen

Zodra de woning wind- en waterdicht is, zit ons werk er niet op. Indien je een vraag of probleem hebt, zullen we onze uiterste best doen om je hiermee verder te helpen. Een tevreden klant is de beste reclame. Hoewel we je met de binnenafwerking volledig vrij laten, kan je nog steeds bij ons terecht voor raad en advies. In de loop der jaren hebben we heel wat goede contacten gelegd met zelfbouwfirma’s, electriciens, loodgieters, schilders, schrijnwerkers, … We brengen je graag in contact met deze mensen en/of bedrijven.

ONS TEAM

organigram intopia werknemers team over ons personeel in dienst arbeiders bedienden crew teamwork houtskeletbouw zelfbouwers bouwbedrijf groep

ONZE FILOSOFIE

Intopia wilt gezonde, duurzame en energiezuinige woningen toegankelijker maken voor bouwers en verbouwers

Energiezuinige houtskeletwoningen is waar Intopia reeds jaren voor staat. Begonnen als schrijnwerkers zijn we uitgegroeid tot algemeen aannemer voor nieuwbouw en verbouwingen. Door een combinatie van eigen vakmanschap en betrouwbare en bekwame partners zijn wij in staat uw verbouwing of nieuwbouw water- en winddicht op te leveren.

Ervaring heeft ons geleerd dat houtskeletwoningen erg geschikt kunnen zijn voor zelfbouwers. Daarnaast vangen we steeds meer signalen op dat mensen energiezuiniger willen wonen, maar ook dat het financiëel steeds moeilijker wordt. Daarom is Intopia zich gaan focussen op mensen die bewust energiezuinig willen bouwen en bereid zijn om hier en daar zelf de handen uit de mouwen te steken. Op deze manier kan je kwalitatieve, duurzame materialen gebruiken én tegelijk heel wat geld doen besparen.

 

BEGELEIDING NODIG VOOR JE PROJECT?

Een persoonlijk gesprek is de beste manier om te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen.
Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend gesprek of voor de opmaak van een offerte.

ENKELE PARTNERS

Naast ons eigen vakmanschap, hechten wij veel belang aan een goede samenwerking met onze partners. Onze keuze van partners wordt in grote mate bepaald door hun visie, expertise, betrouwbaarheid en dienst na verkoop. Samen zorgen ze ervoor dat wij jou uitstekende kwaliteit en kennis kunnen bieden.

aandrukkingstape luchtdichting
dakramen vensters
gereedschap Hilti
sceens zonnewering
gipsvezelplaten afwerking
houtskeletbouw
Scroll naar boven
Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Wat zit er inbegrepen bij Lucht- en winddichting?

Zelfbouw

Zelfbouw met hulp

Geplaatst

Wat zit er inbegrepen bij Houtskelet?

Zelfbouw

Zelfbouw met hulp

Geplaatst

Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte over onze projecten en openwerfdagen.