moderne splitlevel houtskeletwoning bepleistering eversel heusden zolder achtergevel zelfbouw

Passieve woning met bepleistering in houtskelet te Eversel, Heusden-Zolder

Tevreden klant vertelt…

“De keuze voor houtskeletbouw bleek een schot in de roos, met een snelle en efficiënte bouwperiode en een uitstekende isolatie. Het resultaat is een prachtig, energiezuinig huis dat aan al onze verwachtingen voldoet.”
dav

Moderne Passieve Woning in Eversel

Houtskeletbouw passieve woning

Deze prachtige split-level houtskeletbouwwoning in Eversel, Heusden-Zolder, is een toonbeeld van moderne architectuur en duurzaamheid. Bij de bouw van deze passieve woning stond de keuze voor duurzame materialen en een minimaal energieverbruik centraal, met een sterke focus op hernieuwbare energiebronnen.

Een opvallend kenmerk van deze woning is dat het grootste deel ervan in zelfbouw is uitgevoerd. Dit getuigt van een sterke betrokkenheid van de eigenaars bij elk detail van hun droomhuis.

Duurzaamheid op Zijn Best

De ramen van de woning zijn voorzien van hoogwaardige drievoudige beglazing, wat niet alleen de isolatie verbetert maar ook zorgt voor een overvloed aan natuurlijk licht. Daarnaast zijn er raffstores geïnstalleerd als zonnewering, die de bewoners in staat stellen om de hoeveelheid binnenkomend licht te regelen, wat de energie-efficiëntie verder verbetert.

Streef naar een groenere en energie-efficiënte toekomst

Voor een optimaal binnenklimaat is een ventilatiesysteem type D geïnstalleerd, dat vocht- en warmterecuperatie mogelijk maakt. Dit systeem zorgt voor een continue aanvoer van verse lucht en draagt bij aan een gezonde leefomgeving.

Wat betreft verwarming is gekozen voor een lucht-water warmtepomp met een laag vermogen, gecombineerd met vloerverwarming. Dit zorgt voor een gelijkmatige en energiezuinige verwarming van de hele woning. Op het dak van de woning prijken PV-panelen, die de woning voorzien van hernieuwbare energie. Dit draagt niet alleen bij aan een lagere energierekening, maar ook aan een verminderde ecologische voetafdruk.

Kortom, deze houtskeletbouw passieve woning is niet alleen een esthetisch meesterwerk, maar ook een voorbeeld van hoe duurzaamheid en moderne technologieën kunnen samenkomen om een comfortabele en milieuvriendelijke leefomgeving te creëren.

Deze projecten zijn misschien ook interessant voor je

Scroll naar boven

Wat zit er inbegrepen bij Lucht- en winddichting?

Zelfbouw

Zelfbouw met hulp

Geplaatst

Wat zit er inbegrepen bij Houtskelet?

Zelfbouw

Zelfbouw met hulp

Geplaatst

Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte over onze projecten en openwerfdagen.