optopping houtskeletbouw hasselt zelfbouw vooraanzicht intopia woning

Optopping in houtskeletbouw te Hasselt creëert totale metamorfose van halfopen woning

Zelf bouwen werd een passie

Het bewijs dat “zelfbouwen” wel degelijk een passie wordt.
Deze gemotiveerde zelfbouwer breidde zijn bestaande gezinswoning uit met een optopping. Toen zijn woning klaar was, besloot hij nog een fietsenstalling zelf te plaatsen. Uiteraard koos hij opnieuw voor de begeleide zelfbouw van Intopia!
voor voorgevel optopping houtskelet na voorgevel optopping houtskelet

Optopping in Hasselt

Uitbreiding woning in houtskelet

Dit project betreft een grondige verbouwing van een bestaande gezinswoning in halfopen bebouwing, inclusief een toegevoegde optopping. Voornamelijk vonden de verbouwingen plaats op de verdieping, waar een nieuwe moderne badkamer en drie slaapkamers gecreëerd zijn. Opvallend zijn de twee kinderkamers die via een groot raamgeheel in verbinding staan met een interne patio. Deze patio zorgt voor natuurlijk licht in de nachthal.

Aan de rechterzijde van de woning is een carport gebouwd, waarvan de luifel doorloopt tot in de voorgevel, wat resulteert in een overdekte entree. Eerdere uitbreidingen aan het gelijkvloers zorgden voor verschillende bouwmaterialen en stijlen aan de buitenzijde van de woning. Hierdoor is bij deze renovatie is bewust gekozen om de bestaande gevel te isoleren en te voorzien van nieuwe gevelbekleding. Zo smelten het nieuwe verdiepingsvolume en het bestaande bouwvolume samen tot één geheel.

Dit ambitieuze transformatieproject vertrouwde op de expertise van het gerenommeerde Livin Architecten. Hun reputatie voor innovatieve, functionele ontwerpen kwam tot uiting in de harmonieuze ruimtes die ze creëerden. Livin Architecten werkte nauw samen met de eigenaar om de perfecte balans tussen oude en nieuwe elementen te vinden. En zo resulterende dit in een eigentijdse woning die zowel comfort als persoonlijkheid belichaamt.

Zelfbouwpakket met begeleiding

Bij het realiseren van deze optopping kreeg de eigenaar waardevolle begeleiding van Intopia. Als aannemer hebben ze een cruciale rol gespeeld in het omzetten van de visie van de eigenaar naar tastbare resultaten. Hun persoonlijke aanpak heeft gezorgd voor een vlot verloop van het project en een succesvolle realisatie van de woning. Met de voltooiing van de woning in zicht, opteerde de eigenaar om zelf nog een fietsenstalling te plaatsen. Hierbij vertrouwde hij opnieuw op Intopia’s begeleide zelfbouw, een bewezen keuze die eerder al succes had bij de realisatie van de woning.

Deze projecten zijn misschien ook interessant voor je

Scroll naar boven

Wat zit er inbegrepen bij Lucht- en winddichting?

Zelfbouw

Zelfbouw met hulp

Geplaatst

Wat zit er inbegrepen bij Houtskelet?

Zelfbouw

Zelfbouw met hulp

Geplaatst

Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte over onze projecten en openwerfdagen.