Groot aantal geïnteresseerden bij Open werfdag Beringen!

zondag 12 maart 2023

Open werfdag Beringen

Gisteren organiseerde Intopia samen met architectenbureau Archi-F een succesvolle open werfdag aan de Lummenseweg in Beringen. Een 80-tal nieuwsgierige bezoekers kwamen deze vernieuwbouw ontdekken. Na de grondige ingrijpende energetische renovatie waarbij de woning gedeeltelijk werd afgebroken en volledig ‘ingepakt’ met een nieuwe houtskeletbouw is de originele woning van 1956 volledig omgetoverd. De woning voldoet nu ruim aan de huidige energienormen en in de toekomst zal het energieverbruik minimaal zijn. Eigenaars Laure en Stijn zijn ondertussen volwaardige zelfbouwers geworden. Onder onze begeleiding konden ze zelf een deel van de werken uitvoeren. Hierdoor werd het uitdagende ontwerp van een ruime energiezuinige woning financieel haalbaar.

Siga stand

Deze keer nodigden we ook de andere experten uit die deel uitmaken van dit project. Isolair gaf toelichting over de vloerisolatie. Notuz vertelde hoe een goed warmteterugwinnend ventilatiesysteem ontworpen moest worden en Mandjes BV toonden aan voor welk buitenschrijnwerk je best kiest in een passieve bouw. Met de knowhow van Da Servicio voor het inblazen van cellulose en de deskundige uitleg over luchtdichting van Siga kwamen nagenoeg alle ingrediënten voor deze woning aan bod. Een gezellige babbel dus met een hapje en tapje om de creatieve (en ecologische) geest te voeden.

Heb je open werfdag Beringen gemist?
Geen nood! We organiseren op regelmatige basis kijkdagen op onze werven.
Houd onze website in de gaten of schijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergelijkbare kijkdagen

houtskeletbouw open werfdag koersel zelfbouwers houtbouw skeletbouw evenement info houtskelet energiezuinige woning

Open werfdag Koersel

Ondanks de coronacijfers kon de open werfdag in Koersel toch doorgaan. Verschillende bubbels van geïnteresseerden kregen een rondleiding.

Lees verder »
openwervendag 2024 open werfdag lichtaart antwerpen embuild intopia houtskeletbouw vr bril virtual reality

Open werfdag Lichtaart

Al vanaf het begin stonden de geïnteresseerden in de rij om een kijkje te nemen in de zelfbouw houtskeletbouwwoning. Het aantal bezoekers bereikte een record met maar liefst 180 kijkers, wat meer dan het dubbele is van onze drukst bezochte open werfdag in Beringen.

Lees verder »
Scroll naar boven
Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte over onze projecten en openwerfdagen.

Wat zit er inbegrepen bij Lucht- en winddichting?

Zelfbouw

Zelfbouw met hulp

Geplaatst

Wat zit er inbegrepen bij Houtskelet?

Zelfbouw

Zelfbouw met hulp

Geplaatst