Vernieuwbouw in Ham

Bij deze architectenwoning werd de hele woning ingepakt als het ware waarvoor een nieuwe geïsoleerde schil werd ontworpen. Rondom de bestaande muren werd aan de buitenzijde een luchtdicht scherm aangebracht, waarna hier een houten skelet rondom werd gebouwd. Het nieuwe gedeelte werd opgebouwd met houten I-liggers van 36cm met een totale isolatiedikte van 47cm. Alle ramen werden vervangen door 3-dubbele passieframen. De verbouwing gebeurde in twee fasen. Hierdoor konden de bewoners tijdens de werken in hun woning blijven wonen .

Dankzij de goede zuid-westelijke orientatie van de woning kon men met een glaspartij van meer dan 10meter breed voldoende zonnenwinst bereiken waardoor men voor de verwarming van de woning nagenoeg geen energie meer nodig heeft. Voor warm water en eventuele verwarming werd een zonneboiler met buffervat van 1000L geplaatst. Uiteraard zijn er op de nodige plaatsen screens voorzien om tijdens de zomer de warmte buiten te houden.

Bij deze woning zal de temperatuur ongeacht de temperatuur buiten vrijwel constant blijven, zonder dat er veel extra energie moet toevoegen. Dankzij de zeer goede n50 waarde van 0,26 bij de eerste luchtdichtingsmeting komen we dan ook ver voorbij de passiefhuisnorm van 0,6.

Op het bestaande dak werd nieuwe isolatie voorzien met pur-platen van 24cm. De bestaande vloeren werden opgebroken en hier plaatste men nieuwe pur-isolatieplaten van 18cm dikte. (Ook in het nieuwe gedeelte)

Voor ventilatie werd gekozen voor een ventilatiesysteem type D+ met warmte en vochtrecuperatie.

De buitenafwerking is in hout, in combinatie met leien.

Lees verder Verbergen
vernieuwbouw-gevelbekleding

Vergelijkbare projecten

Wilt u dit huis bezoeken?

Contacteer ons en wij doen ons uiterste best om een bezoek ter plaatse te regelen.
Scroll to Top