Optopping in Hasselt

Dit project betreft een verbouwing van een bestaande gezinswoning (halfopen bebouwing) met een uitbreiding op de verdieping. De interne verbouwingswerken situeerde zich voornamelijk op de verdieping, waar er een nieuwe badkamer en 3 slaapkamers werden gecreëerd. De 2 kinderkamers sluiten met een groot raamgeheel aan op een interne patio. Deze patio zorgt ook voor een aangename lichtinval in de nachthal. Aan de rechterzijde van de woning werd er een carport voorzien. De luifel van deze carport werd doorgetrokken in de voorgevel zodat er een overdekte inkom ontstaat.

In het verleden werd er reeds een gelijkvloerse uitbreiding aan het hoofdvolume toegevoegd. Hierdoor waren er verschillende bouwmaterialen en stijlen zichtbaar aan de buitenzijde van de woning. De klant heeft er bewust voor gekozen om bij deze totaalrenovatie ook de bestaande gevel te voorzien van isolatie en een nieuwe gevelbekleding, waardoor de nieuwe uitbreiding op de verdieping, samen met het bestaand volume opnieuw 1 geheel vormt.

Er werd een combinatie gemaakt van steenstrips ter hoogte van het bestaand volume en volwaardige gevelstenen ter hoogte van de nieuwe uitbreiding in houtskelet. Alle raam- en deuropeningen werden voorzien van nieuw, aluminium buitenschrijnwerk dat verder gecombineerd werd met een witte buitenbepleistering en zwart HPL-plaatmateriaal.

Lees verder Verbergen
voorgevel-na-renovatie-houtskelet

Vergelijkbare projecten

Wilt u dit huis bezoeken?

Contacteer ons en wij doen ons uiterste best om een bezoek ter plaatse te regelen.
Scroll to Top