Nieuwbouw in Korspel

Bij het ontwerp van deze woning is men uitgegaan van eenvoudige volumes om het verliesoppervlakt van deze woning zo klein mogelijk te houden. De toegang van de woning is benadrukt met een overdekte inkom en en riante glaspartij over twee verdiepingen. Deze glaspartij zorgt voor een zeer ruimtelijk effect aan de binnenzijde. Het bovenvolume van de woning is met gevelpannen uitgevoerd waardoor de woning een robuuste uitstraling krijgt. Het gelijkvloerse deel van de woning is uitgevoerd in een dampdoorlatende buitenbepleistering.

Dankzij de ingebouwde en automatische screens aan de vensters op de zuid en west kant van de woning wordt het teveel aan warmte van de zon buitengehouden in de zomer.

De muuropbouw bestaat voornamelijk uit houten I-liggers van 36cm, met een totale isolatie dikte van 47cm. Ook bij deze woning is er veel aandacht gegaan naar de luchtdichting van de buitenschil.

Op de verdieping werd er gekozen voor vloerverwarming door middel van een droog systeem. De afwerking van de binnenwanden zijn uitgevoerd in gipsvezelplaten.

Deze woning is volledig onderkelderd met een inrit aan de achterzijde van het gebouw.

De verwarming van de woning gebeurt met een gascondensatiekelel en voor het sanitair warm water profiteert men van de zon door middel van een zonneboiler.

Lees verder Verbergen
Nieuwbouw-intopia

Vergelijkbare projecten

Wilt u dit huis bezoeken?

Contacteer ons en wij doen ons uiterste best om een bezoek ter plaatse te regelen.
Scroll naar boven
Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte over onze projecten en openwerfdagen.