Nieuwbouw in Ham

Bij het ontwerp van deze woning is uitgegaan van eenvoudige volumes waardoor deze woning een zeer goede compactheid heeft. Ondanks de kleine totale oppervlakte heeft deze woning 5 slaapkamers en 2 badkamers. Door de combinatie van verschillende kleuren gevelsteen en een aangebouwde carport is het geheel een interessant volumespel geworden.

Deze woning is georiënteerd op het noord-westen waardoor er weinig warmte van de zon langs de achtergevel kon worden opgevangen. Er is gekozen om dan via de zuidwestelijke gevel grote ramen te voorzien waardoor men hier extra zonnewinsten kon krijgen. Er zijn voorzieningen getroffen om extra screens te plaatsen in deze grote ramen in de zijgevel zodat men in de zomer de warmte van de zon kan buitenhouden, en in de winter kan profiteren van deze gratis warmte.

Er is gekozen voor een kleine gascondensatieketel voor de vloerverwarming. Voor het sanitair warm water kiest men opnieuw voor gratis energie van de zon door middel van een zonneboiler. De woning is volledig onderkelderd zodat men in de zomer op een zeer efficiënte manier kan nachtkoelen. De toegang naar de kelder aan de binnenzijde van de woning is volledig luchtdicht en geïsoleerd uitgevoerd.

De buitenwanden bestaan uit houten I-liggers van 30cm met cellulose-vlokken. Daarboven zijn hier ook nog houtvezelplaten van 22cm aan de buitenzijde bevestigd, en aan de binnenzijde een geïsoleerde leidingspouw. Hierdoor zijn het aantal luchtlekken doorheen de buitenschil tot een minimum herleid.

Voor de verdiepingsvloer koos men hier voor een nat systeem. De verdere afwerking van de binnenzijde van de woning zijn uitgevoerd met gipsvezelplaten.

Lees verder Verbergen
35-achtertuin-backyard

Vergelijkbare projecten

Wilt u dit huis bezoeken?

Contacteer ons en wij doen ons uiterste best om een bezoek ter plaatse te regelen.
Scroll to Top