Over Intopia

Energiezuinige houtskeletwoningen is waar Intopia reeds jaren voor staat. Begonnen als schrijnwerkers zijn we uitgegroeid tot algemeen aannemer voor nieuwbouw en verbouwingen. Door een combinatie van eigen vakmanschap en betrouwbare en bekwame partners zijn wij in staat uw verbouwing of nieuwbouw water- en winddicht op te leveren.

Ervaring heeft ons geleerd dat houtskeletwoningen erg geschikt kunnen zijn voor zelfbouwers. Daarnaast vangen we steeds meer signalen op dat mensen energiezuiniger willen wonen, maar ook dat het financiëel steeds moeilijker wordt. Daarom is Intopia zich gaan focussen op mensen die bewust energiezuinig willen bouwen en bereid zijn om hier en daar zelf de handen uit de mouwen te steken. Op deze manier kan je kwalitatieve, duurzame materialen gebruiken én tegelijk heel wat geld doen besparen.

Intopia wilt gezonde, duurzame en energiezuinige woningen toegankelijker maken voor bouwers en verbouwers

Onze werkwijze

Als aannemer in lage-energiewoningen en passiefbouw zijn wij er ons van bewust dat het bouwen of verbouwen een hele onderneming is. Om het jou zo comfortabel mogelijk te maken gaan wij samen met jou op zoek naar de meest geschikte werkwijze.

Een persoonlijk ontwerp, klaar voor de toekomst

Samen met jou en de architect gaan we op zoek naar een geschikt ontwerp voor jouw huidige en toekomstige wensen. Bouwstijl en vormgeving zijn heel persoonlijk en hierin laten we je dan ook volledig vrij. Wel trachten we je mee op weg te helpen door na te denken over een goede oriëntatie, bouwvorm, indeling, stabiliteit en materiaalkeuze. Dit om klaar te zijn voor de toekomst. Indien je nog geen architect hebt, kunnen we je altijd in contact brengen met enkele van de architecten waarmee we reeds mooie projecten verwezenlijkt hebben.

Een offerte op maat

Zodra je plan vorm heeft gekregen maken wij voor jou een offerte op maat. Hierbij overlopen we samen de offerte en tonen we de verschillende mogelijkheden die wij bieden wat betreft de uitvoering. Jij bepaalt zelf wat je door ons wilt laten uitvoeren en wat je zelf wenst te doen. Op deze manier verkrijg je een offerte op maat die je heel wat geld kan besparen.

Nauwgezette opvolging en begeleiding

We trachten vanaf de start van de bouw zeer duidelijk te communiceren en kort op de bal te spelen. Wekelijkse werfvergaderingen met de architect moeten ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van de vorderingen en de verdere planning. Indien je gekozen hebt om een aantal taken zelf uit te voeren, volgen we deze nauwgezet op en zorgen we ervoor dat je niet met vragen blijft zitten.

Zorgeloos wonen

Zodra de woning wind- en waterdicht is, zit ons werk er niet op. Indien je een vraag of probleem hebt, zullen we onze uiterste best doen om je hiermee verder te helpen. Een tevreden klant is de beste reclame. Hoewel we je met de binnenafwerking volledig vrij laten, kan je nog steeds bij ons terecht voor raad en advies. In de loop der jaren hebben we heel wat goede contacten gelegd met zelfbouwfirma's, electriciens, loodgieters, schilders, schrijnwerkers, ... We brengen je graag in contact met deze mensen en/of bedrijven.

Een persoonlijk gesprek is de beste manier om te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend gesprek of voor de opmaak van een offerte.

Partners

Naast ons eigen vakmanschap, hechten wij veel belang aan een goede samenwerking met onze partners. Onze keuze van partners wordt in grote mate bepaald door hun visie, expertise, betrouwbaarheid en dienst na verkoop. Samen zorgen ze ervoor dat wij jou uitstekende kwaliteit en kennis kunnen bieden.