Halfopen woning in Stekene

De droom van de klant was een ecologisch en energiezuinige kubuswoning bouwen. Daar de buren echter voor hen de grond hadden aangekocht en hierdoor ook eerder hun vergunning hadden ingediend, moesten we het profiel van de buren volgen. De woning van de buren was één bouwlaag met hellend dak. Door creatief om te gaan met de voorschriften , hebben we aan de zijde van de buren een insprong gemaakt en verder het profiel met hellend dak gevolgd. Echter het grootste deel van de woning is wel 2 bouwlagen plat dak kunnen worden. Zo hebben de bouwheren toch het "blokachtig" volume van hun dromen. Achteraan hebben we willen werken met het contrast tussen witte crepi en zwarte ramen. Het volume in glas is nog extra benadrukt door de ramen tot tegen de dakrand te brengen. Zo valt het licht nog verder binnen in de woning.

Aan de zijkant gaan we onderaan nog werken met robuuste steenstrips, om het contrast met de glas-op-glas-hoek te benadrukken.

Door te werken met een houtskelet, hebben we de open ruimte en de vele glas op glashoeken kunnen bekomen zonder zware constructies. Tevens zal de woning zeer energiezuinig zijn. De massa in de woning en daardoor ook het akoestisch en thermisch comfort zal behaald worden door het werken met houtwolplaten waar er rechtstreeks crepi op zal gezet worden.

Lees verder Verbergen
houtskeletwoning contact

Wilt u dit huis bezoeken?

Contacteer ons en wij doen ons uiterste best om een bezoek ter plaatse te regelen.
Scroll naar boven
Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte over onze projecten en openwerfdagen.